20190326_091139

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари нов кувьоз на УМБАЛ Бургас

На снимката: отляво надясно – Цветелина Калоянова – представител на фондация „Нашите недоносени деца“, д-р Стилияна Томова – началник на Отделението по неонатолгия
 

 

Фондация „Нашите недоносени деца“ дари нов кувьоз на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Средствата за кувьоза са събрани от организацията на масоните в България. С тях са купени инкубатори за три болници – Бургас, Ловеч и Сливен. Днес в УМБАЛ Бургас дарителите, в присъствието на д-р Иван Зайков – представител на масоните, демонстрираха възможностите на апаратурата.
Кувьозът е производство на световноизвестна марка, доказан е във времето като отличен апарат, който не се разваля и може да се използва дълги години. Стойността му е близо 13 000 лв. Цялото отделение по неонатология вече е оборудвано с такива кувьози. Освен сензорите за температура и влажност, които позволяват поддържането на комфортна среда на недоносените бебета, поставката му позволява различни положения на тялото, с цел да се избегне рефлуксът, който е често срещан в тази възраст.
Освен инкубатора, фондацията дари на отделението и 3 стола за кенгуру грижа, на стойност 1 059 лв. „Даренията са част от дарителската програма на фондацията за осигуряване на качествена апаратура за недоносените бебета, но нашата дейност не се изчерпва само с даряване на апаратура. Стараем се да оказваме комплексна грижа за тези деца и след изписването им“, посочи Цветелина Калоянова  – представител на фондацията.
„Благодаря на фондацията и на организацията на масоните в България. Доброто трябва да бъде показвано, защото създава пример и привлича и други хора към нашата кауза“, каза д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *