pic

Фактори, влияещи върху избора ни на мини багери под наем

 

 

На пазара се предлагат много видове мини багери под наем заради тяхната маневреност и компактност. С такова голямо разнообразие се чудите как да изберете подходящата машина за вас? Най-важно е да си зададете правилните въпроси и да проследите точните критерии, за да изберете точното предложение за мини багери под наем, което ще ви спести време и средства.

 

Мощност и кабина

 

picМини багерите трябва да са с мощен двигател, защото мощността на двигателя определя степента на натиск, генериран при колелата и ръцете. Конските сили са един от индикаторите за дефиниране на мощността на двигателя, но са важни и други аспекти като броя цилиндри и скоростта на въртене.

 

След като сте решили колко мощен да е багерът, то преценете и с каква кабина да бъде. Има два типа кабини при мини багерите: отворени и затворени. Последният вариант е по-популярен, тъй като предпазва операторите от лошото време и летящите отломки на строителните площадки.

 

Колела и шаси

 

Мини багерите имат гумени или стоманени „колела“. Стоманените са по-трайни и осигуряват по-голяма теглителна сила. Гумените, от друга страна, причиняват по-малко щети на повърхността и могат да преминат над тротоарите и озеленените площи без проблем.

 

Има два вида конструкции на шасито: фиксирани и прибиращи се. Фиксираните шасита са малко по-широки от кабината, която поддържат. Въпреки това, мини багерът с фиксирано шаси може да е твърде широк за някои пространства. Затова прибиращите се шасита имат хидравлични системи, които се стесняват и разширяват при нужда.

 

Допълнения

 

Допълнителните приставки превръщат тази техника в повече от машина, извършваща единствено изкопни дейности. Приставките се поставят в края на „ръката“ на багера. Кофите с различни размери ви позволяват да използвате мини багерът като многофункционална апаратура. Можете също така да прикачите към багера сонди или свредели за пробиване на дупки в земята, палета за закачване и повдигане на тежки товари и хидравлични чукове за разрушаване на скали и бетон.

 

Независимо дали обмисляте да вземете мини багери под наем или планирате закупуването им, компактните багери са добри решения както за  изкопни работи, така и за различни комунални дейности. Те са по-бързи и по-ефективни при стръмни терени или малки работни пространства в сравнение със стандартните багери.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *