18(28)

Спасителите остават до края на септември на южния плаж в Слънчев бряг

 

 

Спасители и медицински екип ще дежурят на южния плаж в Слънчев бряг до края на септември съгласно Наредбата за водно-спасителната дейност.  До края на туристическия сезон поетапно на ивицата ще бъдат закривани постове, но тя ще остане охраняема до пълното му приключване.

От днес броят на спасителите е редуциран, тъй като са намалели и плажуващите.  До 14 септември за сигурността на летовниците ще се грижат 12 спасители, а не както досега 18. До края на сезона концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно броя на спасителите и медицинските лица в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата. От 15 септември на южния плаж ще останат 3 спасителни поста с по двама спасители.

„Така, както се очертава морето ще е подходящо за почивка, плуване и водни спортове и през септември. Ние сме длъжни да гарантираме сигурността на туристите в морето. Без промяна  остава работното време на дежурните спасители – от 8.00 до 18.00 часа . Въпросът е почиващите да спазват правилата за безопасно поведение, които са посочени на информационните табели и флаговата сигнализация, за да бъде животът им извън опасност”, заяви управителят на плажа Кирил Спасов.

През активния летен сезон на ивицата не бе допуснат нито един фатален инцидент.  И това лято плажът нямаше нито една забележка относно стопанисването и поддръжката.  На ивицата се поддържа безупречна хигиена, почистването се извършва всеки ден както ръчно, така и машинно.

До 30 септември ще бъдат запазени наблюдателните вишки и плаващите обозначителни знаци. Въпреки трудния сезон и това лято ивицата предложи на своите туристи спокойна и гостоприемна атмосфера, разнообразни морски атракции.

„Тази година се сблъскахме с доста проблеми, независещи от нас, но успяхме да ги решим бързо и да предложим услуги с високо качество и перфектно обслужване. Резултатите от проверките на ивицата показаха, че плажната ивица е била през целия сезон на изключително ниво. Доволни сме, че въпреки трудностите, успяхме да осигурим спокоен и приятен сезон за нашите гости без инциденти“, коментира управителят на Южния плаж Кирил Спасов.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *