Още по темата

  • Викове: „Оставка“ посрещат Валери Симеонов по морето
    Преди 1 ден

„По никакъв начин провокацията не е от наша страна. Това е една показна, нарочена акция”, коментира за „Здравей, България” по NOVA Веселин Борисов, собственик на един от клубовете, проверени лично от вицепремиера Валери Симеонов през уикенда. Хората в заведенията посрещнаха представителите на властта с викове „оставка”.

Ресторант в Созопол с 20 лв. такса „празен стол“

Валери Симеонов: От тази нощ битката за тишината ще бъде война

„Винаги сме били законен обект. Нямаме до момента един съставен акт. Нарушаването на нощната тишина е много абстрактно понятие. Като цяло фоновият шум в „Слънчев бряг” е много висок. Проверката е с полицейско разпореждане за спиране на музиката без никакво право от наша страна да се защитим”, смята Борисов.

Симеонов лично на мен заяви, че ние нямаме право да работим след 12 часа според Наредба №1 на общината”,  посочи собственикът на клуба.

„Имаме право да работим и това ще бъде доказано в съда. И когато това се случи, ние ще искаме да попитаме кой ще поеме отговорност за тази акция и по какъв начин ще ни бъдат възстановени загубите”, допълни той.

Данаил Петков, управител на другия проверен от вицепремиера клуб, в който беше арестуван  DJ Станчо, пък посочи, че при досегашните проверки от НАП, РЗИ, Агенция „Митници”, няма никакви констатирани нарушения в заведението.

„Според мен през март или април отговорните институции трябваше да излязат с ясно становище, че политиката за в бъдеще в комплекса се променя. Ще се търси тишина. За да се избегне тази ескалация на напрежението. Сега ние, представителите на бизнеса, оставаме излъгани, защото април месец ние си плащаме наемите, а към края на юни се оказва, че институциите искат тишина в комплекса”, заяви Петков.

„Контролираме силата на звука в заведението чрез уредбата за музика”, поясни той.

„Важното е да се говори за „Слънчев бряг” негативно”, коментира Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в курортния комплекс.

По нейните думи има огромни проблеми със собствеността на инфраструктурата в „Слънчев бряг”, а с акциите си Симеонов прогонва туристите от България.

В понеделник предстои вицепремиерът да обобщи проверките по морето от последните дни. Това ще стане на заседание на Координационния съвет по туризъм в Бургас.

До момента е ясно, че при проверките от НАП са констатирали издаване на фалшиви касови бележки, а здравните инспектори открили храни с изтекъл срок на годност има и неспазване на противопожарните норми.