Заседанието на Националния съвет на СДС в столичния Културен дом „Красно село“ прерасна в скандал и ръкопашни схватки, информираха от Преговорния екип на сините.

Още в началото на заседанието от името на Преговорния екип изпратиха съобщение до медиите: „Мутри на Лукарски от неидентифицирана охранителна фирма не допускат, гонят и удрят членовете на НИС и Националния съвет от залата.“ В последващо съобщение бе уточнено и мястото на събитието – „Заседанието е в Културния дом в Красно село“.

Лидерът Божидар Лукарски поиска да насочи партията към „консервативно-патриотична“ коалиция с НФСБ. Структури на „сините“ поискаха неговата оставка, съобщи bTV.

Лукарски гледа към патриотично бъдеще на СДС със Симеонов

Лукарски гледа към патриотично бъдеще на СДС със Симеонов

Другото обединение в дясно било лилаво, СДС винаги е бил носител на синята идея

Румен Христов и Емил Кабаивнов се смятат за основни лица на опозиционния лагер.

Приближени на председателя още преди заседанието се опитаха да изключат недоволните с формалния мотив, че не са плащали членски внос. При днешното „меле“ буквално с колене и лакти стигнаха до „сценарий“ за свалянето на Лукарски – при това, приписан на Иван Костов.

Лукарски: Не ми искат оставката за първи път

Лукарски: Не ми искат оставката за първи път

Не се говори за коалиция, отсече лидерът на СДС

Има хора в залата, които нямат право да гласуват. Чакаме да напуснат залата и ще преминем към гласуване“, заяви спокойно Божидар Лукарски, който не предвижда да подава оставка.

Боричкания и съмнения в СДС

Боричкания и съмнения в СДС

Божидар Лукарски и Филип Кирев срещу областните структури

Припомняме, три дни преди днешното заседание от името на Преговорния екип информираха за апаратни трикове и фалшификации в СДС. Самият Преговорен екип на СДС е избран с решение на Националния съвет от 16 февруари 2018 г.

Според информацията от 13 април, Божидар Лукарски и Филип Кирев, главен секретар на СДС, който е подал оставка още през месец март 2017 г. и е единственият нелегитимен член на НИС и на Националния съвет на партията, са се опитали да изключат почти една четвърт от областните структури на СДС в България.

Според авторите на сигнала това е „пристъп на отчаяние“ и израз на панически страх, тъй като се очаква във вторник да се поиска оставката на лидера на СДС Божидар Лукарски. Тогавашният имейл (от 13 април) бе подписан от името на Александър Ненков, който е член на този екип.