BIG_musala_1429259972306

„Сдружение един живот” отново към Мусала

„Сдружение един живот”, ПСС, Национален парк Рила и Ники Герев изкачват още един парализиран младеж на най-високия връх на Балканите.

„Сдружение един живот” възниква през 2004 г. като инициатива на доброволци обединени от идеята да помагат  на деца и младежи в неравностойно положение.  Някои от запомнящите се инициативи, които „Сдружение един живот” успява да осъществи през изминалата година са изкачване на парализиран младеж на връх Мусала, преминаване на маршрута Ком-Емине с дете с двигателни увреждания, изкачвания  на деца и младежи с различни двигателни увреждания на връх Ботев, връх Руен, Черни връх.

Всяко едно от тези изкачвания изисква организацията  и участието на доброволци, както и доброволната подкрепа на Планинска спасителна служба (ПСС),  местните управления на националните паркове, както и на различни други партньори, като медии, логистика и други.

Следващата цел на „Сдружение един живот” е изкачване на връх Мусала в периода 26 февруари 2018 г. – 28 февруари 2018 г.,  заедно с парализираната дама  Евгения Кусева . За целта са организирани доброволните усилия на хора, които ще помогнат за изкачването, както и на Планинска спасителна служба,Национален парк „Рила” и Бороспорт АД.

Последователите във фейсбук страницата на  „Сдружение един живот” създадена за изкачванията на Мусала https://www.facebook.com/musalla2018/,  ще могат да следят излъчванията на живо, предвидени по време на изкачването, което ще се проведе в рамките на един ден от определения времеви интервал и ще започне рано сутринта от Боровец.

……………………………………………………………………………………………

Коя е Евгения Кусева  или Жени, както я наричат всички приятели?

 На първо място жена с голямо сърце, смела, влюбена в живота, мечтател, любител на екстремните спортове, моторист с бензин заложен в ДНК то и човек който обича движението и никога не се спира на едно място, любител на природата, планинар и експериментатор. Всичко това е валидно и днес, въпреки нелепата катастрофа с мотор от преди 3 години, която я оставя обездвижена и в инвалидна количкa.

Тя не спира да мечтае нито за миг и да се стреми да реализира мечтите си. С изкачването на връх Мусала, Жени  иска да отправи послание както към обществото така и към хората в подобно положение, да покаже че живота продължава , че няма невъзможни неща, стига да желаеш нещо с цялото си сърце . 

 

 Тя  доказва  това ежедневно. Както днес с това изкачване, така и с работата си по смелия и първи по рода си проект за разработване на прототип на мотор за писта, който е адаптиран за хора с двигателни увреждания.

 

 Тя иска да покаже на обществото, че хората в подобно положение могат да творят чудеса .

Да бъдат равностойна и пълноправна част от него, да карат  мотори и да изкачват върхове.

 

Print Friendly

Автор: Ники Герев – организатор на изкачването


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *