13335859_10207816341024368_5055727185670938000_n

Румен Петков връчи покана на Волоколамския митрополит Иларион

Румен Петков връчи покана на Волоколамския митрополит Иларион за участие в тържествата, посветени на 140-та годишнина от Плевенската епопея

Snimka1Членът на Инициативния комитет за честването на 140-та годишнина от Плевенската епопея Румен Петков връчи покана на председателя на Отдела за външни църковни връзки към Московската патриаршия и постоянен член на Св. Синод на Руската православна църква Волоколамския митрополит Иларион за участие в тържествата във връзка с освобождението на града от турско иго.

По време на срещата между двамата е обсъдена и възможността за провеждането на съвместна литургия с представителите на Българската православна църква:Западно и Средноевропейския митрополит Антоний и Плевенския митрополит Игнатий, която ще бъде в памет на героите и  загиналите за свободата на Плевен и България. Висшият духовник от РПЦ е заявил, че ще направи всичко възможно да посети страната ни и да участва в духовната церемония.

От своя страна Румен Петков изрази удовлетворение от проведената среща и посочи, че ползотворният диалог ще спомогне за задълбочаването на добрите отношения между църковните институции в Русия и България.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *