Мария Ванкова

Репортерът на bTV Мария Ванкова е отличена с приза „Спасител на детството”

 

Лиляна Боянова бе водеща на церемонията за връчване на годишнитенагради на Национална асоциация за приемна грижа в Деня на будителите

Репортерът на bTV Мария Ванкова е отличена от Националната асоциация за приемна грижа с наградата „Спасител на детството”за своя принос като журналист към развитието на приемната грижа. На сцената тя застана до друголице на bTV НовинитеЛиляна Боянова, която в Деня на будителите бе водеща нацеремонията по раздаването нагодишните отличия на асоциацията, заедно с радиоводещия Драгомир Симеонов.

Призът „Спасители на детството” за принос в развитието на приемната грижа в България се връчва за втори път. За втора поредна година също така журналист на bTV получава признанието на Националната асоциация за приемна грижаза работата си в подкрепа на каузите на приемните родители и професионалистите в сферата. Носител на отличието през 2016 година стана водещата на тазгодишното връчване Лиляна Боянова, която от началото на телевизионния сезон е и лице на рубриката „Вярваме в доброто“ в bTV Новините.

„Мисля си, че ако разказвайки една история помагам дори само на един човек, то разказването на тази история си е заслужавало. Също така вярвам, че ако всеки от нас върши работата си с ум и сърце, малките промени ще доведат до големи, а общестото ни определено има нужда от големи. Благодаря,каза Мария Ванкова по време на церемонията.

Наградите се връчват и по повод Деня на приемния родител и приемната грижа, който се отбелязва на 25 октомври всяка година. Отличия бяха връчени на приемни родители, социални работници, учители, лекари, журналисти, инвеститори, общини, неправителствени организации и приятели на приемната грижа.

Мария Ванкова е част от редакцията с най-голямо доверие в България от 2008 година и отразява основно теми от сферата на здравеопазването и социалната политика за зрителите на bTV Новините.За своята работа по различни теми и проблеми Мария получава редица признания. Тя е носител на наградата на Българска стопанска камара за активно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011г., два пъти е получавала годишната награда на Българския фармацевтичен съюз (2012г. и 2013г.), а през 2015 г. е носител на наградата на КНСБ за активен социален репортер.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *