10_8171

Равденец на 99 години бе награден по случай Деня на храбростта – 6 май

Равденец на 99 години бе награден по случай  Деня на храбростта – 6 май и по повод 140 годишнината от създаването и изграждането на Българската армия                                                                                  

   заповед-1 copy   В Деня на храбростта и празника на Българската армия- 6 май началникът на Военно окръжие  II степен –Бургас подполковник Данчо Мишленков  издаде заповед №РД-122 /02.05.2018 г. на основание чл.240,ал.4 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България във връзка с чл.35, ал.1, т.1 от Правилника за прилагане на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, награди с „Грамота” ветераните от войните на България Костадин Ангелов Ричков, роден 1920 г., живущ в с.Равда, община Несебър.                                                                                                                         Награждаването бе връчено от Красимир Костов- главен експерт и началник на отдел „Военен отчет” от Несебър и Поморие и в присъствието на Андон Бакалов- кмет на Равда в Деня на победата- 9 май.

……………………………………………..                                                                                                                       Равденецът Ричков воювал в Сърбия, Унгария и Австрия, отбеляза  99-я си рожден ден. Освен него има още двама ветерани-живи от Отечесвената война д-р Димитър Георгиев Танев от Поморие и Андрея Марков Алексиев от Бата, родени през 1920 г., които също бяха удостоени с грамоти от заповедта,обявени от началника на Военно окръжие II степен – Бургас подполковник Данчо Мишленков.

                                                                                                        Максим МОМЧИЛОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *