ITO.bg Project Presentation, 23.02 (1)

Проект за интерактивен трудов интернет

Проект за интерактивен трудов интернет портал предлага възможности за работа на български младежи за германски компании

Успешните кандидати за дистанционна работа в Германия трябва да са с висше образование или да са студенти в специалности в сферата на информационните технологии

Проект „Интерактивен трудов уеб-портал за постигане на устойчива заетост на младите хора в ИТ сектора в Германия и България” създава иновативната интернет платформа ITO.bg, която ще осигури на безработни младежи до 29 г. от България дистанционна работа в информационно-технологичния (ИТ) сектор в Германия.

„Ние предоставяме едно онлайн работно място за българските IT специалисти, в което те могат да изпълняват своите проекти за германски компании, да комуникират с възложителите, както създават чудесни решения за клиентите си“, заяви Петко Георгиев, управител на ИНСИС ООД, изпълняващи проекта. Георгиев добави, че проектът се радва на сериозен предварителен интерес от страна на германски компании, като има и запитвания за разширяване на териториалния обхват и в други европейски страни.

Инициативата се реализира от българската компания „ИНСИС“ ООД и от базираната в Германия „Проджект Медиа Груп” ООД и се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Процедура BG05M9OP001-4.001 „Транснационални и дунавски партньорства за заетост и растеж“.

Проектът осигурява устойчиво интегриране на пазара на труда на младите хора до 29 г., които не са ангажирани с трудова дейност, образование или обучение.

В рамките на инициативата ще бъде създаден, тестван и популяризиранинтерактивния трудов уеб портал ITO.bg.

Порталът ще позволи провеждане на виртуални интервюта между работодатели от Германия и български младежи, които да бъдат наети, да получат професионален опит и да придобият нови знания и умения в динамично развиващия се пазар на информационни технологии и софтуерни продукти.

Кандидатите за дистанционна работа в Германия трябва да имат минимум висше образование или да са студенти в специалности в сферата на информационните технологии (софтуерни инженери, програмисти, дивелъпъри и други сходни).

Проектът ще спомогне за обмен на реален практически опит и иновативни модели за устойчиво интегриране на младите хора до 29 г. от страна на утвърдени специалисти в пазара на ИТ услуги в Германия и за осигуряване на контакти с малки и средни предприятия от ИТ бизнеса в Германия.

ITO.bg предлага реална възможност за трудова реализация и устойчиво интегриране в ИТ сектора в Германия на дистанционен принцип. Иновативният трудов уеб-портал поставя мост между нуждите на безработните младежи България и потребностите на немските работодатели в ИТ сектора.

Новаторската виртуална платформа дава възможност за:

– дистанционна заетост

– на аутсорсинг принцип

– при гъвкаво работно време

– в международен екип

– необходими са само познания по английски на средно ниво

Интернационалният и иновативен характер на проекта създава потенциал за неговото развитие на национално и международно ниво, както и извън сферата на ИТ сектора.

Целевите групи по проекта са:

– 24 неактивни безработни младежи до 29 г. от България, с висше образование или студенти в специалности в сферата на информационните технологии, но които не са заети с трудова дейност, образование или обучение

– 12 работодатели в ИТ (информационно-технологичния) сектор от Германия, които да работят с младежите

„ИНСИС“ ООД работи активно и успешно за разработката на иновационни системи и проекти в областта на информационните технологии и аутсорсинг индустрията.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *