Kanev1

  Приключи лятната сесия на Парламентарната Асамблея за черноморско икономическо сътрудничество /ПАЧИС/

  Приключи лятната сесия на Парламентарната Асамблея за черноморско икономическо сътрудничество /ПАЧИС/, която се проведе в Тирана, Албания. Домакин на форумът беше председателя на албанския парламент Грамоз Ручи.

  Ръководител на българската делегация беше инж. Петър Кънев, който в качеството си на вицепрезидент на организацията беше основният водещ модератор на двудневните заседания. Определено беше домакинството на България за есенната сесия на Комитета по социални, образователни и културни въпроси.

  „По време на сесията остри спорове отново възникнаха между делегациите на Руската федерация и Украйна. Въпреки това с единодушие бяха приети заключителните документи на ПАЧИС“, разказа след завръщането си от Тирана инж. Петър Кънев.
  Той съобщи още, че една от широко разискваните теми е била свързана с регионалните круиз линии в Черно море.
  „Делегациите на черноморските страни-членки на ПАЧИС се обединиха около това да подпомагат изпълнителната власт с цел през следващата 2019 година да има организация за вътрешни черноморски круизи, предвид спирането на големите международни круизи“, коментира още инж. Петър Кънев.
  Print Friendly

  Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *