IMG_20180426_194903

Поканиха ученик от Несебър да свири в Париж

От 22- 26 април 2018 в музея „Земята и хората“ в София се състоя XXVI Международния конкурс за инструменталисти и композитори „Музиката и Земята“.Той се провежда всяка година и е посветен на деня на Земята- 22 април.

Главната  цел е да  се импулсират младите творци за създаване и изпълнение на музикални произведения, посветени на Земята и нейното оцеляване, като по този начин те създават духовна атмосфера в България и чужбина .Международният конкурс „Музиката и Земята“ дава възможност на млади инструменталисти и композитори чрез своето изкуство да участват активно в световното движение за изграждане на един нов свят, на устойчиво по отношение на околната среда развитие, в който хората ще живеят в хармония с Природата и помежду си.

Международното жури бе  от професори от Франция,Япония и България.Проведоха се майсторски класове на проф.Шантал Стилиани ,пиано ,Франция и на проф.Антон Мартинов ,цигулка,Русия-Франция.Конкурсът е без възрастови ограничения.

В изданията на конкурса до сега са взели участие 2050 млади музиканти от България, Русия, Беларус, Норвегия, Дания, Финландия, Тайван, Япония, Гърция, Македония, Швейцария, Турция, Франция, Германия, Италия, Корея, САЩ, Украйна, Кипър.

Константин Башиков ,ученик от Несебър,който учи в трети клас на НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров “ -Бургас,беше един от най-малките участници.

Той  беше удостоен със  Специалната награда за интерпретация,връчена му от проф.Стилиани,която го покани да участва на  концерт в Париж през януари 2019 г.Освен това беше включен в заключителния галаконцерт на конкурса.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *