980x551_1522673096

Повдигнаха обвинение на Панайот Рейзи

Повдигнаха обвинение на Панайот Рейзи за присвояване на близо 2 млн. лева

Снимка: KotaSport

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи за извършено от него длъжностно присвояване на близо 2 милиона лева.

Според обвинението престъплението е извършено в периода  от 29.08.2014г. до 27.03.2017г. От там посочват, че деянието е извършено 33 пъти. Заедно с друго длъжностно лице от местната администрация, той е присвоил чужди пари в общ размер 1 989474,08 лв. /собственост на Общината/, поверени му да ги управлява.

За улесняване на присвояването, Рейзи е извършил и документни престъпления, като съзнателно се ползвал от фалшиви частни документи – договори и фактури.

Според обвинението престъплението е извършено чрез изплащане на суми от бюджета на Община Созопол по фактури за извършени СМР. Като основание за банковия превод се сочели договори за извършени СМР, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, нямащо нищо общо с фирмата – изпълнител.

Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Панайот Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение, той може получи наказание затвор от 10 до 20 години, както и конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *