0654-1

„Не” на тормоза и кибертормоза

Учениците от СУ”Любен Каравелов” – Несебър казаха „Не” на тормоза и кибертормоза

 

         Мащабна разяснителна кампания, касаеща тормоза и кибертормоза беше проведена сред учениците от СУ”Любен Каравелов” – Несебър и техните родители.

В подходяща за различните възрасти форма възпитаниците на несебърското училище научиха, че тормозът е конкретен тип агресивно поведение.  Разяснено бе, че тормозът бива физически, вербален и  индиректен. Поведението при тормоз е целенасочено, злонамерено, извършващо се от позиция на силата и съзнателно прилагано. Специално внимание бе отделено на осъществявания през GSM или интернет кибертормоз и последствията за жертвите от него.

В класните стаи и фоайетата на училишето бяха  експонирани различни агитационни материали, посветени на темата за тормоза и кибертормоза – постери, рисунки, поставени бяха кутии, в които да се пускат съобщения за негативните явления и др.

На родителски срещи родителите бяха запознати с признаците, които показват, че детето им може да е жертва на тормоз и кибертормоз, както и с начините, с  които могат да му помогнат като: разговори с детето, търсене на съдействие от училището, ежедневен контрол на заниманията на детето с интернет  и  GSM  и дали то не прекрачва границите на приемливото поведение.

Мара Момчилова

 

                                                           

Print Friendly

Автор: Мара Момчилова


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *