New Imagedsdsdfsdf

Нестандартна награда за несебърски ученици

2 10 copyНестандартна награда за лауреатите от конкурсите, посветени на 135-тата годишнина от основаването на българско училище в Несебър

 

         Ръководството на СУ”Любен Каравелов” – Несебър награди всичkи лауреати от конкурсите, посветени на 135-тата годишнина от основаването на българско училище в града с екскурзия до о. Света Анастасия.

В последния учебен ден многолюдната група се отправи  с катамарана „Анастасия” към третия по големина български черноморски остров. С приближаването към острова учениците се любуваха на причудливите скални образувания с интересните наименования „Вкаменен кораб”, „Портата на слънцето”, „Дракон” и „Гъба”.

На самия остров несебърската група посети манастирската църква „Успение Богородично”, строена през периода 15 – 16 в. В музея учениците изслушаха лекция за историята на острова през различните епохи от неговото съществуване. Посетиха и лекарната, любуваха се на своеобразната флора и фауна. Направиха си много снимки, на които запечатаха приключението – o. Света Анастасия.

                                                                Мара МОМЧИЛОВА

           

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *