Sabota - Marieta Nikolaeva

Мариета Николаева по следите на схема за кражба на имоти

Мариета Николаева по следите на схема за кражба на имоти тази събота в bTV Репортерите

Разследването разкрива  престъпна схема, която взима имоти на починали или отдавна отсъстващи собственици

Репортерът Мариета Николаева отвежда зрителите на bTV по следите на престъпна схема за кражба на имоти, тази събота в bTV Репортерите. Изпипана до последния детайл, аферата включва хора в общинската администрация, полицията, както и задлъжнели жертви, с помощта на които опитни бандити се сдобиват с имоти на починали или дълго отсъстващи собственици.

Поредното ударно разследване на bTV Репортерите разкрива как престъпна банда, начело с бивш лихвар, успява умело да заблуди институциите и да придобие апартаменти, които по закон принадлежат на общината след като собствениците им починат. Мариета Николаева се среща с жертвите на схемата – обикновени граждани, които теглят кредити, за да си закупят жилище по законен начин, но вероятно ще се окажат с празни ръце и съсипани мечти.

Как откриват имотите, подходящи за схемата, кой ги „наследява“, за да бъдат след това фиктивно продадени и как едно засядане в асансьора предотвратява поредната измама на заподозрените, зрителите на bTV ще видят тази събота (7 април) веднага след централната емисия на bTV Новините.

***

Тази неделя в bTV Репортерите: Възкресението от ръцете на реаниматори и анестезиолози

Репортерът на bTV Радиана Божикова разказва за професионализма на лекарите и силата на вярата им

Като пратеници от Бога лекарите анестезиолози и реаниматори се борят всеки ден и всяка нощ за живота на десетки хора на прага на смъртта. Навръх Великден репортерът Радиана Божикова среща зрителите на bTV  с екипа на д-р Димитър Николаков, който работи заедно със силна вяра вече повече от 20 години.

Двама души, върнати от смъртта, застават пред камерата на bTV, за да разкажат какво е усещането да живееш нов живот. Младият мъж и детето са сред хилядите спасени от сърцатите доктори пациенти, но лекарите срещат ежедневно и смъртта. „Много е тежко, когато четеш въпроса в очите на близките не може ли още нещо да се направи и на тебе ти се е искало да е можело още нещо да направиш, но не си могъл,” казва д-р Иван Вълчев, старши лекар на Клиниката по анестезиология.

„Категорично вярвам, че има ситуации, в които именно Бог помага. Абсолютно смятам, че ежедневната ни работа тук го доказва, защото много често нещата, които се случват не се подчиняват на физичните закони,” споделя д-р Борислав Павлов – лекар, анестезиолог и реаниматор. За професионализма и границите на човешките възможности, за моментът, в който вярата в Бог e единственото, което ти остава, Радиана Божикова разказва в първия ден от Великден (8 април) веднага след централната емисия на bTV Новините.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *