bbac66e269f0c4661e594aabcb4facf2

“Максима България”замени своите автомобили с хибридни

Компанията ще инвестира все повече в устойчиви екологични решения

74193-t-market-broshura-do-18-03-19-0“Максима България”, собственик на верига T MARKET, замени своите служебни леки автомобили с хибридни. Като част от новата си стратегия, компанията започва да прилага все повече устойчиви екологични решения в своята дейност. Цялостната подмяна на автопарка е стъпка в тази посока.

“Стремим се да бъдем активна част от промяната на средата, в която живеем. Темата за замърсяването на въздуха е на дневен ред в градските райони, в които развиваме дейност като компания. Затова опитваме със собствен пример да насърчим както служителите ни, така и местните общности да вървим заедно към едно по-зелено и чисто бъдеще”, споделя Едвинас Волкас, изпълнителен директор на “Максима България”.

Приоритет в работата на компанията е въвеждането на технологични иновации на всички нива в бизнес процесите. Избраните екологични автомобили произвеждат значително по-малко вредни емисии. Те са пълнохибридни и за разлика от непълните хибриди могат да се придвижват безшумно и изцяло в електрически режим до 45 км/ч, без вредни емисии и с минимален разход на гориво.

През 2018-та в обектите T MARKET в цялата страна бяха инсталирани специални преси за хартия, с помощта на които отпадъкът от транспортните опаковки на стоките се утилизира оптимално. От тази година в голяма част от магазините ще бъде внедрена и автоматизирана система за контрол на изразходваната електроенергия, а в новите и реновирани супермаркети от веригата ще се инсталира и енергийно ефективно осветление. Тези технически решения ще допринесат за намаляване на влиянието върху околната среда в ежедневната дейност на компанията.

За компанията:

T MARKET е част MAXIMA GRUPE, която оперира вериги за търговия с бързооборотни стоки в Литва, Латвия, Естония, България и Полша. Първият супермаркет на българския пазар отваря врати през 2005 г, като към момента обектите са вече 74 в 38 града в цялата страна. За компанията работят над 1 500 служители и с тяхна помощ за 13 години тя успява да се нареди сред водещите вериги за хранителни стоки в страната и да се превърне в доверен партньор на в ежедневното пазаруване на домакинствата.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *