oznor

Инж. Петър Кънев участва в заседания на ПАЧИС в Ростов на Дон

Вицепрезидентът на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) и председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание инж. Петър Кънев, участва в редовни заседания на Правния комитет и на Комитета по културно-образователни и социални въпроси към Асамблеята. Форумите се проведоха в руския град Ростов на Дон.

Инж. Петър Кънев, който е ръководител на българската делегация в ПАЧИС, изнесе доклади по време на двете заседания.

Обсъдена бе темата: „25 години ПАЧИС-възможности за разширяване на парламентарното сътрудничество“ .

“И двете заседания на Комитетите бяха доста инфарктни. Тъй като първо бяха обсъждани документите за Генералната Асамблея в Киев, която ще се проведе в края на месец ноември. За пръв път в двадесет и пет годишната история на ПАЧИС, страната-домакин не е поканила страна-членка. В случая Украйна отказа да покани Русия за присъствие“, разказа след завръщането си в България инж. Петър Кънев.

„По време на дискусиите имаше доста деликатни моменти, свързани с отношенията Русия-Украйна-Армения-Грузия. На този етап декларацията за двадесет и пет годишнината беше приета. Очаквам, че големите дебати ще бъдат на самото заседание в Киев“, коментира още вицепрезидентът на ПАЧИС.

По думите му много важно по време на форумите е било провеждането на избори за председатели на двата комитета.

„За председател на Правния комитет беше избран ръководителят на руската делегация, а за председател на Социалния съвет беше избран ръководителя на турската делегация. Беше потвърдено преизбирането на Красимир Велчев от България за председател на Икономическия комитет,“ информира инж. Петър Кънев.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *