EVN_EP_Yug_PAS_sistema

Екипът от разследващи журналисти на Биволъ с въпроси

Сделката ЧЕЗ: Въпроси за изслушването в парламента

Уважаеми Колеги, уважаеми Народни представители,

Във връзка с насроченото за днес изслушване по казуса с продажбата на ЧЕЗ България ЕАД на г-жа Гинка Върбакова молим да бъдат взети под внимание и зададени следните въпроси:

1. Познава ли се г-жа Гинка Върбакова с г-н Димитър Стефанов, член на надзорния съвет на ЧЕЗ от 2010 до 2013 г. или с майката на неговото дете г-жа Татяна Николова Георгиева, общински съветник от ГЕРБ в София?

2. Постъпвал ли e в МВР сигнал от лизинговата компания ХИПО АЛПЕ-АДРИА-АУТОЛИЗИНГ срещу г-жа Гинка Първакова за обсебване на скъп автомобил „Ферари“? Ако има такъв сигнал какво е предприето по него?

3. Постъпвал ли е в МВР сигнал от лизинговата компания ХИПО АЛПЕ-АДРИА-ЛИЗИНГ срещу фирмите
ЕИК 175095732 МАРСИНВЕСТ
ЕИК 175145110 БГ ЕНЕРДЖИ
ЕИК 201178513 ЕКО-СТРОЙ ИНЖЕНЕРИНГ
за обсебване на лизингова строителна техника? Ако има такива сигнали какво е предприето по тях?

4. Известни ли са на банковите институции, които са издали писма за намерение да финансират и гарантират фирми на г-жа Върбакова за придобиването на ЧЕЗ България ЕАД фактите от нейната кредитна история – най-малко три изпълнителни дела от ЧСИ за дългове към банки, запори и последваща публична продажба на недвижими имоти и дългове към НАП.

5. Издължен ли са публични вземания в полза на Държавата от фирма свързана на г-жа Върбакова и нейния съпруг към НАП, за който е заведено дело от ЧСИ Николай Ников РД-Добрич с номер 20108100400161, предмет на решение на Апелативен съд Варна по гр. дело № 449/2013

С уважение,

Екипът от разследващи журналисти на Биволъ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *