vlahovdol_1-1

Диана Саватева : Приемната на народния представител е там, където са хората

 

 

Жители на пет села от общините Малко Търново и Царево и тази година съхраниха традицията да се събират в местността Влахов  дол за ритуала измиване на иконата на Св.св. Константин и Елена.

Това се случва в неделята преди големия християнски празник на светците, който в Странджа е свързан с нестинарството.

„Възхищавам се на енергията и устойчивостта на странджанци,  на Влахов дол видях много млади хора, деца, дори бебета, имаше и достолепни старци над 80-те”,  разказа народният представител Диана Саватева, която  се включи в събитието заедно с кмета на  община Малко Търново Илиян Янчев.

„Аз съм родена в тази планина, за мен възможността да се срещам и разговарям със странджанци тук, сред природата, е толкова важна и необходима, колкото и приемните, които ще имам в общините Царево и Малко Търново”,  допълни депутатът.

Местните разказват, че от незапомнени времена от  5 нестинарски села: Кости, Българи, Кондолово, Сливарово и Граматиково, тръгват лъчове, които се събират в местността,  равно отдалечена от всяко едно от тях и прочута с лековитата   Голяма аязма.

В събота Саватева бе гост на второто издание на фестивала „Хоро в Странджа“ в Малко Търново, а след това обсъди с кмета  Илиян Янчев най-актуалните проблеми в общината.

На 3 юни, събота, народният представител ще има среща с жителите на село Кости, община Царево, после ще посети с. Българи.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *