Sv_Al_Nevski-1

Грубо посегателство срещу християнските ценности

Предложенията за преименуване на храм-паметник „Св. Александър Невски“ са грубо посегателство срещу християнските ценности

 

Предложенията за преименуване на храм-паметник „Св. Александър Невски“ са грубо посегателство срещу християнските ценности и вярата на православните българи. Това зави Румен Петков, който присъства на отбелязването на летния храмов празник на патриаршеската катедрала.

Петков припомни и думите на отец Антоний, че вярата в Бога няма нищо общо с политиката, филите и фобите по отношение на Запада или Русия и с нея не трябва да се спекулира, защото Бог приема всички за равни.

След тържествената литургия Румен Петков и свещенослужителите от патриаршеската катедрала осветиха две икони на Св. Александър Невски във връзка с предстоящите чествания на 800 годишнината от рождението на светеца.

Едната ще бъде подарена на Негово светейшество патриарх Неофит, а втората на  Владимир Медински – министъра на културата на Русия и председател на Граждански комитет, който ще организира честванията в памет на рождението на Св. Александър Невски. Третата икона с изображението на светеца ще бъде дарена на руския патриарх Кирил.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *