1211

В Несебър наградиха призьорите от 9-тото училищно състезание по английски език

 

 

Ден преди края на учебната 2016/2017 г. в СУ „Любен Каравелов” -Несебър бяха наградени най-добре представилите се участници в 9-тото училищно състезание по английски език.         

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Право на участие в него имат учениците с много добри и отлични знания по английски език от 9-ти, 10-ти и 11-ти класове с интензивно изучаване на езика. Целта на състезанието е да даде възможност на мотивираните ученици от профилираните паралелки да сравнят знанията си с тези на своите връстници и учениците от другите класове. На базата на резултатите от състезателния тест се определят 10-те най-добри ученици  в училището, които получават грамота за успешно представяне в състезанието.  Класиралите се  на първите три места получават  допълнителна  предметна награда. Състезателният тест включваше текстове за четене с разбиране, както и лексикални и граматични задачи, повечето от които бяха на ниво Advanced (напреднали), което обикновено се изучава в последните класове от профилираното обучение.

Победител в тазгодишното състезание стана Габриела Колева от 10а кл., а нейни подгласници бяха Мирослав Хараламбов и Станислав Вълков, и двамата от 10б кл. Поощрителна награда получи и Семра Хасан от 10а кл., която се класира непосредствено след призьорите. Четиримата бяха наградени с грамота за отлично представяне и книжка за четене с разкази от английски автори на издателство „Макмилън”.

Тодорка Желязкова – директор на училището връчи наградите на призьорите в присъствието на техните преподаватели по английски език Силвия Димитрова и Петко Божилов, съученици и други учители.Тя поздрави лауреатите и техните учители и им пожела бъдещи успехи в овладяването на езика на Шекспир.

Мара МОМЧИЛОВА

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *