IMG_20180529_103409

В град Кубрат ще има паметник на хан Кубрат седнал на кон

Комисията реши: Печели проектът на скулптура Любомир Добрев

В Кубрат се проведе заседание на специалната комисия за определяне на печелившия проект в националния конкурс „Изработване на идеен проект, обемно-пространствена концепция и проект за изграждане на паметник – фигура в цял ръст на хан Кубрат“.

Неин председател бе главния архитект на община Кубрат Стефан Обрешков и членове: Емил Проданов – член на САБ – Разград, Петко Антонов – председател на СБХ и Орхан Исмаилов – заместник-председател на СБХ – представителство в Разград, Алкин Неби – кмет на община Кубрат, Стефан Калинов – директор на Дирекция „Специализирана администрация“ в общината, Ахмед Мерданов – председател на инициативния комитет за изграждане на паметник на хан Кубрат и член на УС на СНЦ „Гражданско сдружение Кубрат“ и местните членове на СБХ Димитър Атанасов и Стоян Черников.
Председателят на комисията арх. Стефан Обрешков запозна членовете с двата представени проекта – на Любомир Добрев и Рафаил Георгиев от София. След кратко обсъждане членовете на комисията обединиха предпочитанията си за варианта на скулптура Любомир Добрев.

Продължава събирането на средства и дарения по специалната сметка на община Кубрат:

Банковата сметка за дарения :

IBAN:BG45IORT81163300700000
                                     BIC:IORTBGSF

 

Светломир КИРОВ

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *