20181108_111226

БСП-Бургас се заема с проблемите на диабетиците

Живко Господинов проведе среща с председателя на сдружение „Диабетни грижи”

Председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов проведе среща с председателя на Регионално сдружение с нестопанска цел (РСНЦ) „Диабетни грижи” – Бургас  Радка Жекова. По време на срещата се обсъдиха редица въпроси във връзка със здравеопазването и здравната политика в морската община, както и в страната.

Направиха се също така различни предложения, като приемането на дългосрочна национална програма – профилактика и превенция срещу усложненията от диабета; Закон за диабета; Закон за доброволчеството; дейностите на НПО-тата в България, свързани с това социално-значимо заболяване, както и да има повече програми за трудова заетост на хората с 50 % и повече инвалидизация.

От РСНЦ настояват за отговор на въпроса защо Министерство на здравеопазването спря работата си по вече положените основи на националния регистър на диабетиците.

 „Това, което ми се иска, е да помогнем с каквото можем, да дадем трибуна и заедно да успеем да алармираме хората, от които зависят нещата да се случат. Вярвам, че взаимно можем да си бъдем много полезни. Мисля, че това, за което вие работите активно толкова години, трябва да влезе и в нашата Визия за Бургас, която разработваме.

Ще разчитаме на вас да ни дадете информация в кои направления как трябва да се променят нещата, за да облекчим живота на хората, засегнати от тези проблеми. В Бургас, а и като цяло в страната,  здравеопазването е под всякаква критика.

Един сериозен проблем като диабета трябва да намери своето решение” – заяви от своя страна Господинов. „Ще се обърнем за съдействие и към нашите народни представители, за да може направените предложения да влязат в здравната комисия в парламента. Това, което поемам като ангажимент, е обратната връзка” – заключи той.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *