КУБРАТ И ТЕРВЕЛ ПУЛЕВИ ОБЩОБЪЛГАРСКИ СЪБОР

Братя Пулеви и Веселин Топалов с дарение за мемориала на Кубрат и синовете му

Трима шампиони подкрепиха обединителния събор на българите край могилата на цар Кубрат в Украйна
 
 
Световните звезди в бокса – братята Кубрат и Тервел Пулеви, подкрепиха обединителната инициатива за Световен събор на Българите край могилата на великия български държавник Кубрат в Полтава, днешна Украйна.
Съборът ще се проведе на 16 и 17 септември т.г. в с. Малая Перещепина, където преди 105 години археолози откриват най-голямото и богато царско погребение за епохата. Международният организационен комитет за събора на българите избра световният шампион по бокс Кубрат Пулев за лице на общобългарската кампания „Към завета – Кубрат 2017“, съобщава ВИП Комюникейшън. Над 3000 българи от цял свят се очаква да посетят двудневния празник, в който ще се включат фолклорни и естрадни звезди.
Своята подкрепа за обединителната инициатива изрази и световният ни шампион по шахмат Веселин Топалов. Като зам.-председател на Международния организационен комитет управляващият съдружник на ВИП Комюникейшън ПР Патриция Кирилова връчи дарителските картички на шампионите. Всеки българин по света може да се включи в инициативата за изграждане на Мемориал – IBAN BG60UBBS80021098341818, BIC:UBBSBGSF,
СДРУЖЕНИЕ ОТЕЧЕСТВЕН СЪЮЗ ПАРТИДА „Към Завета – КУБРАТ“
ВЕСЕЛИН ТОПАЛОВ ОБЩОБЪЛГАРСКИ СЪБОРТримата титани бяха в курорта Албена като част от друга благородна инициатива – в подкрепа на талантливите деца на България. Те изиграха уникален шахматен мач, в който световният шампион гросмайстор стигна до реми срещу Дрийм тийма. В него освен световните звезди на бокса – братя Пулеви, играха и две талантливи деца в шахмата. Това са златните момчета и шампиони на ЕС от 2016 г. – Момчил Петков и Деян Самуил Костов. Звездният шахматен мач се проведе на покрива на най-новия хотел по родното Черноморие – „Парадайз Блу“.
Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *