Vodeshti_mestni_izbori_2019

Битката за вота в „Местните 2019“ на всички bTV платформи

Битката за вота между личности, партии и идеи – в „Местните 2019“ на всички bTV платформи

 

Новините и актуалните предавания на bTV поставят на фокус темата за чистотата на въздуха в страната по време на предизборната надпревара

 

През октомври нюзрумът на bTV обръща поглед към най-мащабния вот в България – с най-важното за местните избори в новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, социалните мрежи, както и в специална секция на btvnovinite.bg. Под мотото „Местните 2019: Отново ти местиш!“ зрителите ще станат свидетели на оспорвани дебати между претендентите за кметския стол в големите градове, както и на интервюта с кандидатите за доверието на избирателите в студиата на Антон Хекимян, Светослав Иванов, Цветанка Ризова и Жени Марчева.

 

Разследвания, репортажи, социологически изследвания и реакции на зрителски сигнали – журналистите на bTV Media Group ще следят и информират за всичко значимо, което може да окаже влияние върху напредъка на местно ниво и живота на хората през следващите 4 години.

 

В активната фаза на предизборната кампания, редакцията на bTV Новините ще постави специален фокус върху темата за замърсения въздух. Каква е връзката на чистотата на въздуха с проблемите на инфраструктурата, здравеопазването, управлението на отпадъците и местната икономика? Зрителите ще се запознаят с мащабите на проблема в различни населени места и ще научат каква е визията на претендентите за кметските постове за преодоляването му.

 

Словесните битки за бъдещето на ключови градове в страната стартират в началото на октомври с изнесени дебати на живо в ефира на „Тази сутрин”. В сблъсък на мнения един срещу друг ще се изправят кандидат-кметовете с най-големи шансове за победа във вота (по данни на социологическите агенции) в Пловдив, Благоевград, Кърджали, Сливен, Плевен, Русе, Велико Търново и Варна. По време на дебатите те ще чуят и въпросите на хората в конкретния район, които ще бъдат задавани в специални анкети на Фейсбук страницата на предаването. На 3 и 4 октомври, първи пред Антон Хекимян и зрителите на най-гледания сутрешен блок в страната ще спорят борещите се за кметския пост в Пловдив и Благоевград.

 

В „Лице в лице“, на горещия стол срещу Цветанка Ризова ще сядат кандидат-кметове от различни градове, които се радват на най-високо доверие според социологическите проучвания. Интересни срещи очакват и зрителите на „Тази събота и неделя“, където Жени Марчева ще интервюира претендентите и част от техните семейства. В неделните следобеди преди изборния 27 октомври, на въпросите на Светослав Иванов в студиото на „120 минути” ще отговорят водачите на листите за общински съветници в София от първите три партии по социологически данни.

 

Специално за слушателите на bTV Radio, всеки понеделник в авторското предаване „Важното, казано на глас“ от 18 часа ще звучат дебати между основни кандидат-кметове и водачи на листи за общински съветници за градовете София, Русе, Велинград и Кърджали.

 

Предизборният маратон ще бъде основен акцент и в един от водещите новинарски сайтове у нас – btvnovinite.bg, който ще осигурява бърз достъп в реално време до всичко, което засяга „Местни избори 2019“.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *