logo angliiska (1)

Английската гимназия в Бургас с конкурс за химн

От днес стартира и националният конкурс за литература и изобразително изкуство „Моето училище – моят свят“

 

С конкурс за написване на химн започват инициативите, с които бургаската АЕГ „Гео Милев“ ще отбележи своя половин век. От днес се приемат предложения за текст, който да стане неизменна част от всяка тържествена инициатива на английската гимназия. Творбите се приемат на email: anthem_els_g_milev@gpaeburgas.org, а срокът за изпращане е 15 март. В конкурса участие могат да вземат всички желаещи да изявят таланта си, вдъхновени от каузата  АЕГ „Гео Милев“- настоящи и бивши възпитаници на гимназията, граждани и творци на всяка възраст.

Изискванията са текстът да бъде на български език, а припевът- на английски и да е съобразен с мелодията, която ще намерите тук: https://gpaeburgas.org/anthem/

От днес стартира и конкурсът „Моето училище- моят свят“. Той ще се проведе в два раздела- литература и изобразително изкуство, всеки от които има подраздели- поезия (стихотворение, поема) или проза (есе, разказ, фейлетон) и живопис и графика или дигитална рисунка. В конкурса могат да участват ученици от  V до XII клас от цяла България, като във всеки от разделите надпреварата ще се състои в три възрастови групи : V – VІІ клас, VІІІ – X клас, XІ – XІІ клас. Срокът за предаване на творбите отново е 15 март, а победителите ще бъдат обявени до 31 март. Те ще получат грамоти и награди.

„Училището е цял един свят за всяко дете и всеки юноша, затова сме избрали темата на конкурса по литература и изобразително изкуство да бъде „Моето училище- моят свят“. В училище децата не само учат и творят, но и общуват и създават приятелства, откриват тайните на човешките взаимоотношения и се самооткриват в него.

Участниците в конкурса имат възможност да разкрият своя свят- реален или въображаем, да го въплатят в думи, линии и багри и да споделят своите емоции и преживявания.“ споделят организаторите.

Пълният регламент и изискванията за участие в конкурса „Моето училище- моят свят“ ще намерите на страницата на АЕГ „Гео Милев“- Бургас: https://gpaeburgas.org/lit-art/

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


  • печатна реклама външна вътрешна реклама Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *