768x432жхжхожхо

Ангелкова не ще и да чуе за проверките на Симеонов

След бурните реакции от страна на туристи и представители на бизнеса по морето срещу проверките на вицепремиера Валери Симеонов, ресорният министър Николина Ангелкова се разграничи от неговите действия.

„Нашите проверки са самостоятелни и са свързани с управлението на плажовете. Нямат нищо общо с тези на вицепремиера Симеонов“. Така министър Ангелкова отговори на журналистически въпрос дали инспекциите на туристическата администрация са координирани с действията на вицепремиера. „Навсякъде се правят проверки за спазване на закона, но начините и методите им не бива да вредят на българския туризъм. Инспекциите, които се извършват от Министерството на туризма, са само на плажовете, не и по отношение на хората. И винаги са в светлата част на денонощието. Когато бъдат установени нарушения, се правят предписания, а след това има повторни инспекции и ако изискванията не са изпълнени, следват санкции“, каза министър Ангелкова.

Националните курорти са имиджът на българския туризъм и изключително много трябва да се внимава как представяме този имидж. Още в края на миналата година започна обсъждането в детайли на статута на националните курорти. Много важно е да се приеме архитектурната визия на курорта, да се обособят различни зони, за да се знае къде какви дейности може да се извършват. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред медии във Варна.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *