podpiska_ns-3333

АБВ взе участие във внасянето на 30 000 подписа

АБВ взе участие във внасянето на 30 000 подписа с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост

 

30664 подписа с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост внесоха в парламента АБВ и партньорите от гражданска инициатива „Да спрем машината за неравенство“. Документите бяха заведени в деловодството на Народното събрание, а тяхното разглеждане от депутатите  предстои. Подписката,  която се внася между двете четения на бюджета за догодина, вече срещна подкрепа от страна на народни представители от опозицията.

В нея се настоява за въвеждането на необлагаем праг върху доходите на всички физическите лица, поне до размера на минималната работна заплата, както и за по-нисък размер на Данък добавена стойност за стоки и медикаменти от първа необходимост, вода, бебешки храни, книги и учебници.

Подкрепата от гражданите бе събирана както на хартия, така и в електронен вид, в рамките на последните два месеца. Зад инициативата организирана от  Гражданско сдружение „Да спрем машината за неравенство“ освен от АБВ застанаха още и от КТ „Подкрепа“, „Българска антибедност мрежа“, Сдружение „Солидарна България“, „Колектив за обществени интервенции“ (КОИ), Автономен работнически синдикат, „Движение 21“, ПП „Българската левица“, „Зелена партия“, „Дискусионен клуб за социална местна политика“, списание „dВЕРСИЯ“, аналитичен портал „Барикада“ и електронното издание „dokumentalni.com“.

Солидарност с исканията декларират и множество обществени фигури, сред които евродепутатите Костадинка Кунева и Георги Пирински, икономистите проф. Боян Дуранкев, проф. Ганчо Ганчев, проф. Росица Чобанова, д-р Филка Секулова, Мика Зайкова, юристите Михаил Миков и доц. Янаки Стоилов, предприемачите Георги Павлов и Георг Тупарев и др.

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *