40e4a377937a2ae33884a9f075ab7f2f

Стипендии за безплатно обучение в Русия

Всяка година Министерството на образованието и науката на Русия отпуска държавни стипендии за безплатно обучение в Русия. Тези стипендии са предназначени за чуждестранни граждани (в случая за българи)  и руски съотечественици, които живеят в чужбина.

Подборът става по документи.

Условия на конкура:

–         В конкурса могат да участват граждани на Република България и съотечественици живещи в България

–         Предимство имат кандидати, които са победители на олимпиади или на конкурси, а също така кандидати с добри оценки по предметите указани в документа за образование

–         На одобрените студенти им се предоставя безплатно образование за целия период на обучение с предоставяне на академична стипендия.

–         Общежитието е осигурено на условията на руски граждани, които се обучават по държавна поръчка

–         Приетите студенти, аспиранти и докторанти имат право на почасова работа по време на обучението си в Русия.

 

Приема на документи се осъществява в Руски културно-информационен център в град София на ул. Шипка№34, отдел „Наука и образование“, кабинет №212 (работни дни от 10:00 до 13:00 и от 14:00 ДО 17:00).

Срок за подаване на документи: от 01 февруари до 20 март

 

Контакт за връзка:

+359 2 946 19 06/ +359 2 943 35 23

e-mail – dihanova.kalina@mail.ru

 

Повече информация за специалностите и университетите, участващи в програмата за   безплатно обучение можете да получите в информационната система към Министерството на образованието и науката на РФ: russia-edu.ru

Защо именно в Русия?  Имате нещо безценно – Вашето бъдеще. Защото образованието в Русия е Вашето бъдеще. Това е богат избор от перспективни специалности, уникален опит, а също така дипломи, признати в целия свят. Руската федерация е държавата с най-много международни договори за признаване на документи за образование.

 

Print Friendly

Автор: Nessebar-News.com


      Вашият коментар

      Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *