Семир Абумелих, собственик на бургаската болница „Дева Мария“:Облагодетелстван съм заради доволните пациенти

Право на отговор от: Семир Абумелих, собственик на бургаската болница „Дева Мария“: Облагодетелстван съм заради доволните пациенти                 Облагодетелстван съм заради доволните пациенти и добрата работа на екипа си. Ако...
| Източник: nessebar-news.com

Право на отговор
от: Семир Абумелих, собственик на бургаската болница „Дева Мария“:

Облагодетелстван съм заради доволните пациенти

                Облагодетелстван съм заради доволните пациенти и добрата работа на екипа си. Ако се инвестира правилно в техника и обучение на персонала- това е правилната формула на успеха, заяви Семир Абумелих, собственик на Болница „Дева Мария” и Медицински център  „Света София” в Бургас по повод материал във вестник „Дневен труд” на стр. 5 -  „Заведения на ГЕРБ- облагодетелствани“.
               

Абумелих е роден е в гр. Пловдив от майка българка и баща иракчанин. Женен е за австралийка и има три деца. Той е обявен за най-успешен българин на 2009 г. Освен за създаването на здравно заведение „Дева Мария“, наградата му бе връчена и за кампанията за отмяна на Наредба 18, която блокираше години наред модернизирането на съществуващи и откриването на нови болнични заведения в страната. В подкрепа на своята борба той събра 30 000 подписа от бургазлии. През 2009г. бе избран за „Бург на годината” за инвестицията, която направи в областта на здравеопазването в Бургас.
Абумелих бе един мандат общински съветник от ГЕРБ.
              

  Бургазлии спряха да ходят да се лекуват из България, а вече идват в бургаските болници. Всички здравни заведения в града са много добри, държавната болница също подобри работата си много, заяви Абумелих пред Труд и добави- Голямата ми амбиция е “ Дева Мария“ да стане университетска болница, но това изисква много труд и много време. А членството ми в ГЕРБ и обществената ми работа е личен мой избор. Радвам се, че бях част от големите положителни промени за Бургас и ще продължа да бъда част от обществения живот.
               

Ако е вярно това, че бюджетът ни ще бъде 5,6 млн. лева /защото ние още не го знаем/, искам да кажа че те са крайно недостатъчни за 12 те отделения на нашата болница и даже мога да кажа, че сме ощетени, а не облагодетелствани.

Въпреки че болница „Дева Мария” е в провинцията, имаме привлечени няколко професори, супермодерна техника, а тази година ще пратим двама лекари на обучение в САЩ. „Дева Мария” наистина предлага едни от най добрите условия в страната. Особено търсен е родилното ни отделение, където нормалното раждане е безплатно. Ние просто работим и слагаме пациента в центъра на нашата работа. Затова казвам, че сме облагодетелствани не от някой друг, а от пациентите ни, само и единствено от тях.

 ===============================================================================

 

                                                                                                                                                                                                     До: г-н Огнян Донев

До: Медиите

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Г-н Донев,

                Ако Вие имате някакъв проблем с правителството на ГЕРБ това не Ви дава право да си правите гаргара с моята болница.

 Информацията, която е публикувана във Вашия вестник от служителите Ви,  че аз като собственик на болницата и член на  ГЕРБ съм облагодетелстван е пълна лъжа.  Ясно ми е, че в случая Вие ме използвате като инструмент  за натиск върху някой или просто си пълните страниците.  

Ако искате да получите вярна информация, а не да пишете глупости, елате и вижте как се лекуват болните и как си изкарваме парите.

Моля Ви, проблемите на Софарма  не са мои проблеми. Решавайте ги далеч от мен!

Във Вашия уважаван вестник сте сложили моето име под заглавието „Заведения на ГЕРБ – облагодетелствани”. Представете си в  медицинското издание на  „Дева Мария” под заглавието „ Проблемите на хомосексуалистите и техните права в сексуалния им живот” да сложим Вашата снимка и автобиография под заглавието.  Ако не сте хомосексуалист, просто ще се чудите какво прави Вашата снимка под такова заглавие, както аз се чудя какво прави моето име под Вашето заглавие.

 

Семир Абумелих:

Собственик и основател на МБАЛ „Дева Мария” – Бургас

и член на ПП ГЕРБ – Бургас

Print Friendly
FacebookСподели